Novice

Med šmarenskimi griči 2019

 Tudi letos vabljeni med šmarenske griče

 

petek, 17. maj 2019 ob 19:00

DEGUSTACIJE PO ŠMARENSKIH KLETEH  

 

Vabljeni na degustacije k domačim vinarjem. 

Kleti bodo odprli:

  • Poljšakova Brajda, Šmarje 28a, 5295 Branik, tel.: 041 275 267
  • Franko Kante, Šmarje 44a, 5295 Branik, tel.: 041 363 030
  • Valter Furlan, Zavino 22, 5295 Branik, tel.: 041 664 192

Zaželene predhodne prijave za skupine.

 

nedelja, 2. junij 2019 ob 8:00

POHOD ČEZ ŠKOLJ IN TIBOT

Vabimo vas na že 10. tradicionalni vodeni krožni pohod dolžine cca 9km z začetkom in ciljem v Šmarjah (pri informativni točki). Trasa pohoda je zelo razgibana, slikovita in z lepimi razgledi na južno in severno stran Vipavske doline. Na pohodu nas bo spremljal osliček Sivko, ki  bo za pohodnike nosil pijačo.

Najprej se bomo spustili v dolino potoka Raklč in povzpeli preko Brda na najvišjo točko pohoda Školj (428n.v.) z razgledom na Kras in Tržaški zaliv.  Nato se bomo sprehodili skozi Vrtovče in Lisjake ter povzpeli na Tibot (393n.v.), kjer bo sveta maša. Tu je nekoč stala cerkvica svetega Teobalda. Na koncu se bomo spustili še v zaselek Potok ter se skozi Jakuline, rojstni kraj Matije Vertovca, in Hrastje vrnili nazaj v Šmarje. Predviden povratek je ob 12:30.

Na pohodu bo na razpolago kava, sok, vino in prigrizki, kateri so vključeni v startnino 3€. Za otroke do 10 let je udeležba brezplačna.

Po pohodu bo preskrbljeno za jedačo in pijačo. V popoldanskem času bo zabavni program s kmečkimi igrami. Na razpolago bodo srečke, ki se bodo izžrebale ob koncu programa. Kupili boste lahko razne dobrote na tržnici, na voljo pa bodo tudi že prve letošnje češnje.

             

60 let PGD Šmarje

Domače Prostovoljno gasilsko društvo Šmarje letos obeležuje 60 let obstoja. Ob slovesnosti v oktobru so izdali tudi zbornik, več o pomembnem jubileju pa si lahko preberete v spodnjem članku, ki je bil objavljen v Primorskih novicah:

Vabljeni na Nočni pohod čez Školj

Turistično društvo Vrtovče tudi letos pripravlja tradicionalni prednovoletni Nočni pohod čez Školj. Vabljeni, da se jim pridružite na  pohodu v petek, 30. decembra 2016, ob 18. uri. Izhodišče pohoda je pri igralih na Vrtovčah.

Pohodniki gredo na pot na lastno odgovornost, obvezni sta pohodniška oprema in lučke.

Po pohodu bo sledilo skupno druženje v gasilskem domu Šmarje, kjer bo poskrbljeno za hrano, pijačo in glasbo. Zabava zagotovljena!
VLJUDNO VABLJENI!