Novice

60 let PGD Šmarje

Domače Prostovoljno gasilsko društvo Šmarje letos obeležuje 60 let obstoja. Ob slovesnosti v oktobru so izdali tudi zbornik, več o pomembnem jubileju pa si lahko preberete v spodnjem članku, ki je bil objavljen v Primorskih novicah:

Vabljeni na Nočni pohod čez Školj

Turistično društvo Vrtovče tudi letos pripravlja tradicionalni prednovoletni Nočni pohod čez Školj. Vabljeni, da se jim pridružite na  pohodu v petek, 30. decembra 2016, ob 18. uri. Izhodišče pohoda je pri igralih na Vrtovčah.

Pohodniki gredo na pot na lastno odgovornost, obvezni sta pohodniška oprema in lučke.

Po pohodu bo sledilo skupno druženje v gasilskem domu Šmarje, kjer bo poskrbljeno za hrano, pijačo in glasbo. Zabava zagotovljena!
VLJUDNO VABLJENI!

Vabljeni na 16. pohod po Vertovčevih poteh

Vabljeni na 16. pohod po Vertovčevih poteh 20. novembra 2016!

Izhodišče krožnega pohoda po Vipavskih gričih je mogočni hrast pred vasjo Ustje (v neposredni bližini Ajdovščine). Pohod poteka od 8. do 16. ure.
ŠTARTNINE NI!
Trasa pohoda: Ustje - Dolenje - Sv. Marjeta - Planina - Potok - Jakulini, tu se je rodil Matija Vertovec - Šmarje - Vrtovče - Tevče - Uhanje - Ustje.

Pohodne poti so dobro utrjene in označene, ob poteh vas bodo čakali ponudniki z dobrotami iz domačih kmetij, na koncu pohoda pa prava in bogato obložena kmečka tržnica.

Na pohodu vas bodo čakale tudi zanimivosti - razstave, prikazi, pokušine ... V cerkvah na Planini in v Šmarjah bosta potekali jutranja in dopoldanska sveta maša. Pred spomenikom Matiji Vertovcu v Šmarjah pa takoj po maši ob 11. uri tudi osrednja slovesnost.

DOBRODOŠLI!

Osliček Sivko ponovno zmagovalec Mušjih dirk

Osliček Sivko, ki nas vsako leto popelje na tradicionalni pohod Čez Školj in Tibot na prireditvi Med šmarenskimi griči, je tudi letos ugnal vso konkurenco na Mušjih dirkah v Levpi. Osliček, ki pripada družini Orel iz Šmarij in jm pomaga pri varovanju ovčje črede na paši, je tokrat do zmage pripeljala Nuša Madon, v preteklih letih pa je z njim že slavil tudi njen fant Matevž Orel. Čestitke Sivku in Nuši in upamo, da nas bo še dolga leta spremljal na našem pohodu.

Tule je članek Primorskih novic o letošnjih Mušjih dirkah:

Tukaj pa še povezava do lanskih Mušjih dirk, ko je v Levpi Nuša s Sivkom ravno tako ugnala vso konkurenco:

http://www.primorske.si/Novice/Goriska/Druzabno-s-pridihom-tradicije